Sponsors

Corona brengt ook mooie dingen naar Teuge

21 januari 2021 19:15


(met dank aan Saylus B.V. en Gradus v.d. Wal) Zoals overal heeft het coronavirus het voetbal ook in Teuge behoorlijk stilgelegd. Geen competities, geen oefenwedstrijden tegen andere verenigingen, maar gelukkig wel trainingen voor de jeugd.

Wat dan gelukkig wel mag, zijn onderlinge wedstrijden van de diverse jeugdteams. Voor degene die wel van een gokje houden, is het altijd een goede uitslag, want als je je geld op winst van Teuge zet, heb je altijd prijs.

Bijna alle teams spelen dan ook veel oefenpotjes waar men vaak kiest om op een groter veld of tegen oudere teams te gaan spelen.

Voor onze scheidsrechters gelijk een mooie uitdaging om ook mee te groeien.

Na overleg met de KNVB mogen we nu ook met headsets gaan werken tijdens oefenwedstrijden. De opzet is om de scheidsrechters in opleiding tips te kunnen geven tijdens het fluiten, maar niet in te grijpen/voorzeggen wat ze moeten beslissen. Afgelopen zaterdag is het in de praktijk gebracht. Thijs Luesink had de eer om als eerste met deze noviteit te gaan fluiten. Na afloop vertelde hij dat het erg wennen was, maar wel leerzaam! Ook voor de begeleider waren er nog enkele leermomenten, aangezien het af en toe moeilijk was om toch niet een beslissing in de mond te leggen.

Zo zie je dat iets, waar diverse mensen in het verleden al deze wens hadden, dit nu in de praktijk is gebracht. Dat deze communicatie tussen de scheidsrechter en zijn of haar begeleider in de toekomst vaker te zien zal zijn, is mede te danken aan Gradus v.d. Wal en het bedrijf Saylus B.V. welke deze headset beschikbaar heeft gesteld, waarvoor : Gradus bedankt!

Dankzij deze sets kunnen we weer verder bouwen aan het niveau van onze scheidsrechters.

De scheidsrechtercommissie

Headset.png

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!