Sponsors

Een korte terugblik op 2020

21 december 2020 20:45


Beste voetballer(sters), gymnasten, biljarters, volleyballers, sponsoren, kortom iedereen die betrokken is bij Sportclub Teuge en deze club een warm hart toedraagt.

Waar een prachtige voetbalzomer gloorde, moesten door de coronacrisis in maart alle competities in het betaald voetbal en amateurvoetbal worden afgebroken. Diverse interlands werden geannuleerd. EURO 2020 en de Olympische Spelen zijn uitgesteld. Zinderende ontknopingen op de amateurvelden bleven uit. De sportparken gingen op slot.

Plotsklaps werd duidelijk wat we natuurlijk eigenlijk al wel wisten; het enorme plezier dat mensen aan de voetbalvereniging beleven, zowel in sportief als sociaal opzicht. Het was hartverwarmend om te zien welke initiatieven allemaal zijn ontplooid om toch te kunnen blijven trainen of inkomsten voor de club te genereren. De opbrengst van diverse ledenacties laat grote betrokkenheid bij de vereniging zien.

Maar toch; we missen het persoonlijk contact, de gesprekken langs de lijn en aan de bar, het plezier van het sporten.

En nu kan ook de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie niet doorgaan, waar we, naast elkaar al het goede wensen, juist leden van onze club extra in het zonnetje willen zetten. Graag willen wij daarom via deze weg als bestuur aan iedereen laten weten dat:

Frits Veldwijk en Henk Uenk maar liefst 60 jaar lid zijn

Eef Boogaard met zijn 50 jarig lidmaatschap hard op weg is

Remco Moree, Jan Drost en Harry Aalpoel 40 jaar lid zijn. Waar blijft de tijd?

Stefan Schipper, Bas Wielart, Ferdi Slijkhuis, Bertus de Graaf en Johan Buitenhuis samen goed voor 125 jaar lidmaatschap. Elk dus 25 jaar lid.

Allen van harte gefeliciteerd met dit jubileum en we hopen om jullie op een later moment alle aandacht te geven die jullie verdienen.

De afdeling gymnastiek van Sp. Teuge is ook te feliciteren met haar 50 jarig jubileum. Wat een mooie mijlpaal en hopelijk blijven de leden nog lang de benen strekken en net als Epke Zonderland te zweven over de brug met ongelijke leggers.

Ook de verkiezing van clubman/vrouw kan dit jaar niet doorgaan. Bijzonder jammer want hoe mooi is het om leden te waarderen voor hun inzet zonder daarbij anderen te kort willen doen. Uiteraard blijven suggesties welkom en jij/u kunt namen doorgeven van leden waarvan jij/u denkt dat zij verdienen om in het zonnetje te worden gezet. Suggesties zijn welkom via info@sp-teuge.nl.

En nu we toch bezig zijn. Afgelopen november was er het afscheid van Debbie Rib en Jacco Blumink. 2 bestuursleden die zich lange tijd hebben ingezet voor Sp. Teuge. Het zag er misschien wat treurig uit om digitaal afscheid te moeten nemen. Ook dit hopen we in te kunnen halen.

En wat een knaller had moeten worden na veel gedane arbeid door veel leden van de club was de opening van onze vernieuwde kantine. Wat is dit mooi geworden en een ieder die zijn/haar steentje hieraan heeft bijgedragen, enorm bedankt. Wij zien uit naar het uitgestelde openingsfeest waarin zeker aandacht zal zijn voor de hierboven genoemde personen en gebeurtenissen.

Tijdens de afgelopen corona periode zijn veel activiteiten toch wel doorgegaan. Gelukkig kon er al snel weer aangepast getraind worden en konden jeugdelftallen onderling wedstrijden spelen op zaterdag. Toch moest recentelijk besloten worden om het sportcomplex in ieder geval tot na de kerstvakantie te sluiten. Een wijs besluit zo bleek een week daarna tijdens de persconferentie van onze minister-president. Als bestuur willen we iedereen bedanken voor het begrip wat we hebben mogen ontvangen nadat wij besloten hadden het sportcomplex te sluiten.

In deze corona tijd hebben we als bestuur niet stil gezeten. Via de site heeft een ieder al kennis kunnen nemen van enkele ontwikkelingen. We hebben de tijd benut voor het verbeteren van de verenigingsstructuur, aanscherpen van beleid, onderhandelen over nieuwe kledingcontracten en de sollicitatieprocedure gestart voor het werven van een nieuwe hoofdtrainer.

Zomaar even een korte terugblik op het jaar 2020. De kerstdagen komen eraan, het jaar 2021 gloort aan de horizon. Wat staat ons privé en als club te wachten? We weten het niet. Wel weten we dat we in het nieuwe jaar met inachtneming van de dan geldende corona-maatregelen zo snel mogelijk de (jeugd)trainingen en andere activiteiten willen hervatten. We merken allemaal dat het moeilijk is om vol te houden, je aan de regels en voorschriften te houden. Maar dit is wel belangrijk en daarom houden we vol zodat we elkaar in goede gezondheid weer kunnen zien in het voorjaar.

Als bestuur wensen wij iedereen goede Kerstdagen toe en een voorspoedig Nieuwjaar.

 

Bestuur Sportclub Teuge

Hans Droog, voorzitter

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!