Sponsors

Aangescherpte Corona maatregelen

29 september 2020 10:30


Naar aanleiding van de aangescherpte maatregelen die sinds 29 september 2020 van kracht zijn, hierbij de praktische vertaling voor Sp. Teuge.

  • Wedstrijden worden zonder publiek gespeeld. Dit betekent dat alleen de spelers en begeleiding zoals vermeld op het wedstrijdformulier het complex mogen betreden.
  • Ook tijdens de trainingen zijn toeschouwers niet toegestaan.
  • De kantine is gesloten, er is dan ook geen ranja en/of thee voor de spelers in de pauze. Spelers dienen hun eigen bidon mee te nemen tijdens de wedstrijd.
  • Douchen na de wedstrijd en training is niet verplicht, er mag ook thuis gedoucht worden.
  • De regel dat er vanaf de JO-19 maximaal 5 spelers in de kleedkamer aanwezig mogen zijn, blijft gehandhaafd. Wedstrijdbesprekingen in de kleedkamer zijn niet toegestaan.
  • Spelers die klaar zijn met hun training of wedstrijd worden verzocht het complex zo snel als mogelijk te verlaten. Het is niet toegestaan om naar andere trainingen of wedstrijden te blijven kijken.

Om toe te zien op naleving van deze maatregelen, vragen wij ouders om ons te helpen als Corona handhaver. Het is wellicht voor een deel van de ouders een kleine moeite om ons te helpen tijdens de training of de wedstrijd van jouw/ uw kind. Denk bij deze taak vooral aan het bij de poort attenderen op de looproute en het feit dat bezoekers tijdelijk niet zijn toegestaan. De uitvraag voor handhavers zal in de teams gedaan worden. Vrijwilligers kunnen zich per mail melden bij Mirjam Hafkamp: Mirjam.hafkamp@gmail.com

Regels rond halen en brengen van kinderen:

  • Ouders zetten hun kinderen bij de poort af. Er zijn coronahandhavers of begeleiders van het team (herkenbaar aan hesje van de scheidsrechterscommissie) aanwezig om de kinderen op te vangen en hen naar het veld te begeleiden.  Voor ouders/ begeleiders is het voorlopig niet toegestaan het complex te betreden.
  • Na de training/wedstrijd kunnen ouders hun kinderen weer bij de poort ophalen. De kinderen worden daar door de trainer/leider naartoe gebracht en er wordt op toegezien dat ieder kind afgehaald wordt. Vanzelfsprekend houden de ouders rekening met de 1,5 meter afstand regel. 
  • Kinderen die naar de training komen, worden langs het  dorpshuis naar het sportveld geleid. Na afloop van de training worden zij achter de kleedkamers langs weer naar de poort begeleid. Hiermee zorgen we ervoor dat er niet teveel spelers bij elkaar komen. 
  • Indien er voor een betreffend jeugdteam (tot en met JO13) (maar) 1 trainer beschikbaar is, zal er vanuit de ouders/verzorgers per training iemand beschikbaar moeten zijn (deze persoon is welkom op het complex achter de omheining). Mocht zich een calamiteit voordoen, dan heeft de trainer ondersteuning van deze tweede persoon, zodat we een veilig sportklimaat kunnen blijven bieden. De organisatie hiervan ligt bij het team zelf.


Rijden naar uitwedstrijden
:
Over het rijden naar uitwedstrijden, meldt de rijksoverheid het volgende:

Ik rijd mijn kind (t/m 17 jaar) naar een uitwedstrijd. Ben ik dan een toeschouwer?
Nee. Bij uitwedstrijden van jeugdleden t/m 17 jaar vallen de benodigde chauffeurs onder teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd. Wij vragen om zoveel als mogelijk samen te rijden om het aantal bezoekers tot een minimum te beperken. Het dragen van mondkapjes voor inzittenden vanaf 13 jaar wordt geadviseerd.

 

Let op: deze regel geldt niet als u uw kind naar een thuiswedstrijd of training rijdt, dan vallen de chauffeurs niet onder teambegeleiding en worden zij als toeschouwers gezien.

Voor het volledige reglement zie: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/sport.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!