Sponsors

Derde plaats en doorstroming naar de eerste klasse!!

12 april 2019 19:15


Met een fraaie overwinning op Marktzicht in Nunspeet werd de derde plaats veilig gesteld van weer een prima seizoen!

Twee weken ervoor in de voorlaatste wedstrijd tegen Tapperij Teun moest maximaal worden gescoord om nog aanspraak te maken op de titel.

Ronny verloor de eerste partij en Paco had ook niet zijn dag. Ondanks prima gemiddelden was het bekeken en kon de platte wagen weer de schuur in. Jonni wist nog wel een overwinning te boeken, maar ook Henk kwam niet in de buurt van zijn tegenstander.

De messen werden nog een keer geslepen en er werd alles uit de kast gehaald om de derde plaats te halen.

Om optimaal voorbereid te zijn werd een privé chauffeuse ingehuurd en voor aanvang van de wedstrijd werd een gezamenlijke koffietafel genuttigd. De Doorstoters waren er klaar voor en het werd een mooie avond.

Paco mocht het spits afbijten en werd waarschijnlijk afgeleid door onze privé chauffeuse, want het liep voor geen meter. De tegenstander (een neef van schaatser Gerard van Velde), zag al bijna de eindstreep, maar met een ijzer sterk slotakkoord werd toch nog een fraaie overwinning binnen gesleept. Zo mogen we het graag zien, vechten tot de laatste beurt er op zit.

Ronny had er ook zin in en na een slechte start kwam hij op dreef. Halverwege de partij  stond er een moyenne van bijna 6! op het scorebord en de partij werd uiteindelijk winnend afgesloten in 24 beurten. Opnieuw 12 punten erbij. Ook kon er nog een serie van 22 worden bijgeschreven.

Jonni kon niet achterblijven en deed wat er van hem werd verwacht. Met een fraai moyenne van 1.888 konden er weer 12 punten worden bijgeschreven en ook Jonni is klaar om een stap hoger op te maken. 3 overwinningen en de derde plaats was al bijna veilig.

 

Jonni legt aan voor de laatste carambole.

 

Onze vierde man Henk hoefde niet meer tot het uiterste te gaan, er waren nog maar 4 punten nodig voor de derde plaats. Dat was ook te merken want de concentratie was verdwenen toen de punten binnen waren. Ook voor Henk een mooie avond, ondanks een kleine nederlaag leverde hij ook een grote bijdrage aan deze teamprestatie.

Voor Henk ook een emotionele avond, het was voorlopig de laatste wedstrijd in dit team. Volgend seizoen stapt hij over naar team 2 en blijft hij in de tweede klasse spelen.

Team 1 gaat volgend jaar een stapje hoger op en zal met dezelfde spelers verder gaan. Er word in deze klasse gespeeld met 3 spelers, het team blijft verder ongewijzigd.

Via deze weg ook nog veel beterschap gewenst aan onze sterke reserve speler Eddy Huiskamp. Wij hopen dat hij er volgend seizoen weer bij is.

Aankomend jaar spelen er twee teams in competitie verband, wij zijn te volgen op de site van NVBV bilartpoint.  Binnenkort stellen we de teams aan u voor en vertellen dan ook iets over de nieuwe spelers.

Teamleider Doorstoters 1.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!