Sponsors

Biljarters vol vertrouwen naar tweede helft competitie.

10 november 2018 17:30


Terwijl de laatste thuiswedstrijd een mooie uitslag opleverde, 3 overwinningen en een nipte nederlaag tegen het altijd lastige EHBC uit Heerde, moest de vrije week worden opgevuld.

Er moest getraind worden en voor onze reserve speler Eddy Huiskamp, die na de hernia operatie 3 maanden uit de roulatie was , de mogelijkheid om weer wedstrijd ritme op te doen.

De woensdagmiddag club bleek bereid om tegen ons te sparren en onder aanvoering van kopman Henne Kerkdijk, werden de messen geslepen. Een mooi moment om te kijken hoe onze clubgenoten zich staande zouden houden tegen het geweld van de competitie spelers.

Eerste man Ronny Huiskamp, tegenstander van Henne, begon aarzelend en keek na 5 beurten al tegen een flinke achterstand aan. Henne was ontketend, kwam aardig in zijn ritme en werd misschien daarom ook een beetje nonchalant. Na 6 beurten begon hij te missen en begon Ronny aan te dringen. Na een paar fraaie series waaronder een van 24 was het gebeurd met de tegenstand van Henne. Waar hij miste, bleef er vaak een aanvang stoot liggen en de partij werd met een fraai gemiddelde door Ronny gewonnen. Henne is zeker een speler om rekening mee te houden en doet niet onder voor het niveau van de competitie spelers. Er komt binnenkort nog zeker een revanche partij.

Jonni moest het opnemen tegen Louis Mulder, die zich ook goed staande kan houden op het groene laken. Louis gebruikt de hele tafel en bij een misser is het vaak zoeken voor Jonni om de boel weer bij elkaar te krijgen. Waar de nederlaag eigenlijk al zeker was begon Jonni , onder aanmoedigingen van zijn teamgenoten, toch vol goede moed aan de na beurt. 4 Caramboles waren er nodig voor een remise en die kwam er ook.

Het bleek een prachtig voorspel te zijn voor de derde partij.

Eddy Huiskamp, na 3 maanden er uit te zijn geweest tegen Marinus van de Kant, een fraaie stylist die in goede doen moeilijk te verslaan is. Het werd de avond van Eddy, in 12 beurten!! konden de 89 caramboles worden bijgeschreven en ook nog met een ongekende serie van 31. De arme Marinus kreeg geen voet tussen de deur en werd er moedeloos van. Voorlopig de beste partij op deze tafel en dit moyenne zal niet gauw meer worden overtroffen.

Henk Smeenk moest aan treden tegen Herman Hoegen, die op zijn leeftijd nog speelt als een jonge god! Henk miste ballen die er normaal opgaan en Herman profiteerde goed van de aangeboden kansen. De laatste partij was zeker het aanzien waard, aangezien beide spelers er een spannende partij van maakten, die voor Herman uiteindelijk de goede kant opviel.

De woensdag middag club was een goede tegenstander en de revanche partij zal zeker niet lang op zich laten wachten. Het was al met al een gezellige, sportieve en memorabele avond.

Teamleider Doorstoters.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!