Sponsors

Extra training doet wonderen

21 oktober 2018 10:15


Na de nederlaag in Epe werd er extra getraind op diverse spelvarianten. Paco moet zijn juiste vorm nog vinden en zit met smart te wachten op een dikke overwinning. Ronny draait uitstekend en heeft nog niet verloren. Henk zit in het zelfde schuitje als Paco en Jonni moet ook nog los komen.

9 oktober kwam Emst 2 langs en het was de vraag hoe de Doorstoters de goede training een vervolg konden geven. Ronny had geen kind aan zijn tegenstander en was in 26 beurten klaar. Paco was weer aan het vechten met zichzelf en na een hoopvol begin begon het te haperen.

Jonni deed het lekker en wist de partij keurig binnen te slepen, Henk kwam 2 caramboles te kort dus werd de avond afgesloten met totaal 40 punten, een redelijke score.

18 oktober moesten we op bezoek bij de kampioen van afgelopen jaar, Sporthoek. Met slechts 3 spelers (Eddy en Henk waren verhinderd) moesten we vol aan de bak tegen de stugge spelers uit Hattem. Na het loten moest Jonni de dubbel partij spelen en hij begon uitstekend.

Zijn tegenstander, dit keer van het vrouwelijke geslacht, stond aardig haar mannetje. Na een riante voorsprong was het nog spannend aan het eind van de partij en op de valreep pakte Jonni de volle winst. Dat beloofde niet veel goeds voor de tweede partij en dat klopte.

Tegen de stugge Wim van de Berg kwam Jonni niet lekker in de partij. 2 partijen vergt veel van de concentratie en met het lawaaierige thuispubliek kwam hij niet lekker in de partij, wat een nederlaag tot gevolg had.

Paco had wel zijn avond, alleen deed zijn tegenstander het nog beter. Roel Blom, tevens de eigenaar van het biljartcentrum, speelde een wereld partij en sloot af met 2.3 gemiddeld, terwijl Paco een fraaie 1.5 liet noteren.

Ronny moest tegen de in een rolstoel spelende kopman van de Sporthoek, een hele lastige tegenstander. Het werd een ijzersterke vertoning.

In 16 beurten was de partij klaar en stonden de 96 caramboles op het scorebord. De tegenstander die er 67 moest maken bleef steken op 27!  Met 6.0 gemiddeld was dit ook Ronny zijn beste partij in deze competitie en mocht hij  weer een serie van 24 bijschrijven.

Het werd uiteindelijk een remise en voor een uitwedstrijd is dit een prima resultaat.

Aankomende week is het herfstvakantie en ligt de competitie stil, tijd om weer te trainen op onze eigen tafel.

Bijgaand een foto van Jonni geconcentreerd aan het trainen.

Teamleider Doorstoters.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!