10 over rood toernooi Teuge weer groot succes!

20 mei 2018 10:00

Terwijl in de ene helft van de kantine de nieuwe klaverjas kampioen (Theo Berenschot), werd gehuldigd, was in de andere helft de spanning te snijden tijdens de finale van het jaarlijkse 10 over rood toernooi bij Sportclub Teuge.

Bijna 100 deelnemers speelden de hele week voor een plaats bij de laatste 10 in de finale. Wedstrijdeider Henny Kerkdijk, zelf ook een verdienstelijk biljarter en tevens halve finalist, had alles uit de kast gehaald om er weer een prachtig toernooi van te maken.

Diverse topspelers waaronder ook Henk en Jonni Smeenk, lid van de Doorstoters uit Teuge, sneuvelden al in de voorrondes, terwijl dit toch spelers zijn die regelmatig op het ere schavot klimmen.

Plaatselijke favoriet Kees van de Pol had de titel in de finale voor het grijpen, maar de spanning werd hem te veel. Hij moest afhaken bij de top 3, evenals Anno Nijhof uit Terwolde die ook al menig toernooi op zijn naam heeft geschreven en ook zijn roots in Teuge heeft liggen.

Een volgepakte kantine zag vervolgens een zenuwslopend steekspel tussen 10 biljarters en pas in de achtste beurt werd de winnaar bekend. Ronny Huiskamp ging als eerste uit, gevolgd door dhr. Koot en dhr. Bouwmeester. Alle deelnemers in de finale werden beloond met een mooie rollade. De eerste 3 kregen daar boven op nog een prachtig vleespakket.

Na afloop werden de sponsoren en de vrijwilligers bedankt voor hun bijdrage en na de prijsuitreiking werd er nog even nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje.

Al met al weer een geslaagd toernooi dat zeker weer een vervolg krijgt in 2019.