de Zanden 92
7395PB
TEUGE
tel. 055-3231345

Na vorige week 3e klasser VIOS te hebben verslagen wist Teuge deze zaterdag ook 2e klasser zo. Columbia te verslaan. Daarmee kent het een uitstekende generale voor de komende belangrijke wedstrijden. Teuge treft namelijk de nummer 4 (RDC) en 2 (Juliana) achtereenvolgend.

Columbia is voor deze zaterdag een mooie pittige nieuwe uitdaging. Ze staan onderaan in de 2e klasse, maar uit wat meer onderzoek bleek dat ze amper dik verliezen en in voetballend Apeldoorn weet men dat ze een kwalitatief zeer sterk (maar ook iets op leeftijd) elftal op de been kunnen brengen.

Onze teammanager sprak vol vertrouwen op zijn Teugs 3 minuten voor de wedstrijd: ‘We kunnen flink aan de kloten krijgen vandaag, maar misschien ook wel winnen!’ Dat laatste geeft de Teugse burger moed.

Echter in de praktijk bleek dat we zonder Ruben, Tim S., Bas v.d. V. en Lars in de gelederen aardig wat ontzag hadden of wellicht beter verwoord, we werden van het kastje naar de muur gestuurd. Het was duidelijk weer een niveautje hoger dan wat VIOS bracht. Dit resulteerde in een vroege en meer dan verdiende voorsprong voor de bezoekers na een fraai uitgespeelde aanval.

Op de helft van de eerste helft kantelde de wedstrijd enigszins. Teuge kwam wat beter in zijn eigen herkenbare spel en daar had Columbia moeite mee. Rasvoetballer en altijd netjes geklede en keurig communicerende Luuk, veranderde in de butcher van de Dulmer door met een Engelse tackle de bal te veroveren, snel positiespel volgde en Daan schoot de bal strak binnen! 1-1.

Het spel ging daarna op en neer, maar tot grote kansen kwam het niet. Na 45 minuten tijd om even te rusten.

Na rust schoot Teuge uit de startblokken, Jesper die inviel voor Nino gaf voor en de eerste kans was na 35 seconde voor Daan. Echter was dat ook gelijk het einde van het goede begin, want de eerste 5 á 10 minuten waren weer voor Columbia. Toch wist Teuge het spel wederom om te draaien en nu ging het volledig onze kant op.

In de 35 minuten die volgden was het Teuge dat bepaalde wat er gebeurde en een geweldige wedstrijd op de mat wisten te leggen. Het centrale duo stond als een huis en de slag om het middenveld werd keer op keer gewonnen.

De 2-1 van Bas Hemeltjen werd ten onrechte (met een grijns op het gezicht) afgevlagd. Daardoor trapte de scheidsrechter niet voor een 2e keer in een vlagsignaal en nu konden Daan en Jesper samen richting de doelman. Daan werd gevloerd, maar Columbia vergat het belangrijkste onderdeel; de bal! Jesper, die tegen VIOS ook al de 2-1 voor zijn rekening nam, kon binnenschuiven voor 2-1.

Onder-19 verdediger Wout de Haan viel nog in met nummer 14 als rechtsbuiten en kreeg al snel de bijnaam Johan, zeker nadat hij een aantal keren als een echte aanvaller de achterlijn wist te halen gevolgd door een uitstekende voorzet.

In het laatste kwart kon Teuge uitlopen naar een grotere score echter trof alleen de mooiste aanval van de middag doel. Met een dubbele één-twee vooraf stond verdedigende middenvelder Luuk ineens in de 16. Niet zelfzuchtig legde hij de bal af en daar was Jesper weer. 3-1!

Na overwinningen op voormalig angstgegners Eerbeek en VIOS is dit wederom een knappe prestatie. Nu is het zaak het niveau en de wedstrijdinstelling vast te houden. Dat is ook nodig, want volgende week treffen we een tegenstander die we in de heenwedstrijd niet wisten te verslaan. Thuis werd het tegen RDC 1-1. In Deventer trappen we af om 15.00. Hopelijk tot dan!

Sam – Mike – Tim B. – Stephan – Tijmen – Luuk – Niels (63, Ryan) – Marco (72, Wout) – Nino (46, Jesper R.) – Bas H. (72, Nino) – Daan (63, Youri)