Ekersdijk 220
7534BD
ENSCHEDE
tel. 053-4611590

In de 12e competitiewedstrijd stond er voor Teuge iets meer dan een wedstrijd op het programma. Bij een gelijkspel zou Teuge de eerste periode winnen, maar minimaal even belangrijk was dat we bij winst een gaatje konden slaan met de concurrenten. Eilermark was namelijk zelf de nummer 3 op de ranglijst en nummers 2 en 4 RDC en Juliana troffen elkaar deze middag ook.

Reden genoeg i.c.m. de reisafstand om met de bus naar Enschede af te reizen. Teuge werd zodoende aangemoedigd door relatief veel uitsupporters en dit deed de spelers duidelijk vanaf seconde 1 goed.

Teuge schoot uit de startblokken tegen de club waar nog nooit eerder tegen werd gespeeld. De Teugse bank was nog bezig met het bouwen van een constructie tegen de laagstaande zon (als het niet regent is er wel weer wat anders om over te zeuren) toen Mike voor de eerste keer de achterlijn haalde op de speler die voor de wedstrijd had voorspeld 2 goals te maken. 0-1 Youri!

De spelers hadden duidelijk zinnen gezet op een snelle K.O. want aanval na aanval volgde. Ruben miste de kans op 0-2 voor vrij doel en Stephan raakte de lat vanuit een corner. Na 20 minuten werd het 0-2 via Niels die van afstand de bal binnen krulde op aangeven van Tim Berends.

Met name de linkerkant van Eilermark zal het gevoel hebben gehad zich in de draaimolen te begeven, waardoor Mike twee schoten net naast kon produceren.

Was het dan volledig eenrichtingsverkeer? Nee! Eilermark had aanvallend een aantal aardige spelers, waardoor Sam meerdere keren moest optreden en met twee geweldige reddingen een ommekeer wist te voorkomen.

Maar voor doelpunten moesten we toch aan de andere kant van het veld zijn. Daan scoorde 0-3 met het hoofd op aangeven van Marco, tevens met het hoofd. Met een spelletje tienen was dit vroeger onder de naam familiebal een dubbelteller geweest, maar dat feest ging helaas niet op. Weer 3 minuten later scoorde Youri uit een rebound 0-4 en deed zijn belofte nakomen.

Zelden had een bankzitter zo’n groot aandeel in doelpunten als deze middag. Nino had Youri de dag ervoor een paar nieuwe schoenen verkocht waarmee Youri zich in een half uur van 4 naar 6 goals wist te schieten. Aangezien Nino zelf onze topscorer is kan je wel stellen; Wie goals wil maken, moet bij Nino zijn! (Betere reclame kan ik niet maken)

Na de 0-4 vond Teuge het wel genoeg en werd vroegtijdig de polonaise ingezet, omdat de periodetitel ons niet meer kon ontglippen. Helaas moest Stephan in de rust de strijd staken omdat hij in de 44e minuut een bal in zijn gezicht kreeg.

Na rust zagen we een wedstrijd die geen wedstrijd meer was, al zorgde Eilermark in de 56e minuut voor de 1-4 uit een fraaie kopbal. Even was er geloof bij de thuisploeg, maar Niels wist op ervaring en kwaliteit de ploeg bij de les te houden door het juiste voorbeeld te geven in het laatste half uur. Dit zorgde voor rust en zo werden er nog wat kansjes gecreëerd aan de voor ons goede kant van het veld.

RDC en Juliana zorgden ervoor dat het biertje in de bus terug nog wat lekkerder zou smaken door de punten te delen en ook nummer 5 Drienerlo ging onderuit in Eefde, waardoor het gat met de nummer 2 (Juliana) nu 5 punten is en het gat met de nummer 3 maar liefst 9 punten is.

In de komende wedstrijden zal blijken hoe spannend het gaat worden naar het einde van de competitie. Teuge treft dan Eerbeek (dat te laag staat voor de kwaliteiten die ze hebben en zodoende niet te onderschatten), RDC en Juliana. Volgende week ontvangen we als eerste onze competitievrienden uit Eerbeek. Zoals dat gegroeid is sluiten we na de strijd om drie punten dit af met een zanger in de kantine!

Sam – Mike – Tim B. – Stephan (46, Bas v.d. V.) – Tim S. – Luuk – Niels – Ruben (65, Lars) – Marco (65, Nino) – Youri (65, Bas) – Daan (82, Tijmen)