de Zanden 92
7395PB
TEUGE
tel. 055-3231345

De laatste keer dat Teuge en Harfsen in competitieverband tegen elkaar speelden was in maart 2013. Op die middag werd het 6-0 en werd een hattrick gemaakt door Laurens Pas. Deze middag werd het 5-2 en evenaarde Nino de prestatie van Laurens. Een bijzondere prestatie omdat het inmiddels zeker 5 seizoenen geleden is dat een Teugse speler een hattrick wist te maken in competitieverband.

De laatste weken begonnen we minder goed dan we kunnen aan de wedstrijden en hier werd vooraf wat extra nadruk opgelegd. De boodschap was duidelijk want Teuge nam vanaf het eerste fluitsignaal het heft in handen. Het resulteerde in een vroege goal, net binnen de eerste 10 minuten door Youri. Van net buiten de 16 schoot hij een afgeslagen bal strak in de hoek.

De 2-0 volgde snel. Nino, vorige week al goed voor twee assists, schoot de bal uit de kluts beheerst onder in het hoekje.

Waar iedereen begon te denken aan een monsterscore dacht Harfsen, en met name de speler met nummer 8 van de uitploeg - Chiel Jimmink, daar anders over. We waren gewaarschuwd voor zijn goede linkerbeen, maar zag toch kans de bal van 25 meter binnen te schieten. Even schrikken, maar gelukkig gingen we snel daarna weer door met waar we mee bezig waren. De 3-1 viel dan ook snel met dank aan Harfsen, door balverlies stond Nino ineens 1 op 1 met de keeper en dit cadeautje werd uitgepakt.

Daarna kreeg Harfsen twee kopkansen om opnieuw een aansluitingstreffer te maken, maar Teuge ook kansen om de wedstrijd voor rust al te beslissen. Stephan kopte op de paal en Youri zag een lob van 25 meter net langs de verkeerde kant van de paal eindigen.

Ondanks een zeer goede eerste helft was er geen reden om er gerust op te zijn. Aanvallend heeft Harfsen twee spelers met kwaliteiten en voor rust zagen we dat een doelpunt, net zo makkelijk als de regen, uit de lucht kan vallen.

De warme thee deed ondanks de kou en regen niet veel goeds. Het niveau van het spel sloot zich na rust aan bij de kwaliteit van het weer. Teuge was slordig en Harfsen had aanvankelijk de power niet om tot echt groot gevaar te komen. Aanvoerder Mike gaf het juiste voorbeeld door het veld over te steken en de 4-1 te maken. Vervolgens legde Teuge uit het niets wel de mooiste aanval van de middag op de mat. Tim Berends zag wat Mike deed en zal iets gedacht hebben, wat hij kan, kan ik ook. Na een één-twee met Bas schoot hij helaas in de handen van de keeper.

In de fase die volgde werd Teuge erg slordig en kwam Harfsen wederom terug in de wedstrijd. De eerder benoemde speler van Harfsen werd een plaag voor de Teugse defensie en slalomde vervolgens door de defensie waar hij uiteindelijk in het strafschopgebied onreglementair werd gestopt. Zijn eigen verdiende strafschop schoot hij beheerst binnen.

Harfsen had nog twee kansen op de 4-3. Een schot van 10 meter ging hoog over en Jesper pakte met een fraaie duik een schot uit de bovenhoek.

Nino besliste de wedstrijd 10 minuten voor tijd. De laatste kans was voor Harfsen. De 5-3 werd al geteld, echter haalde Mike met een fantastische sliding de bal van de lijn.

Na 5 wedstrijden is Teuge nog ongeslagen en begint de stand vorm te krijgen. Volgende week wacht een lastige thuiswedstrijd tegen Berghuizen uit Oldenzaal. Deze ploeg is een onbekende, maar wat we wel weten is dat ze al 4 jaar op rij in de top 3 geëindigd zijn, maar het laatste stapje naar promotie werd telkens misgelopen.

Jesper – Mike – Tim B. – Stephan – Tim S. – Niels – Luuk – Daan (64, Marco) – Nino – Youri (75, Ruben) – Lars (64, Bas H.)