Brederodelaan 41 A
7412NG
DEVENTER
tel. 0570-784760

De laatste keer dat Sp. Deventer en  Sp. Teuge tegenover elkaar stonden werd het een knotsgek duel. Het is dat grote kansen deze middag gemist bleven worden anders had deze wedstrijd uiteindelijk dezelfde benaming verdiend. Vorig jaar troffen de teams elkaar in de beker. Na een uur spelen stond Teuge met 0-3 voor. Het was het weekend van het dorpsfeest dus of de alcohol van de vrijdagavond een rol speelde of dat gedachte al af begonnen te dwalen naar wat de komende avond zou gaan brengen weet niemand, maar aan het einde van de rit stonden de Teugse jongens wel met een 4-3 nederlaag in de feesttent.

Op deze zaterdagmiddag schoot Sportclub Deventer uit de startblokken. In minuut 2 scoorden zij, echter werd de treffer geannuleerd wegens buitenspel. 10 minuten later was het op vergelijkbare wijze wel raak, nu geen buitenspel en 1-0 voor de thuisploeg. Teuge had meer balbezit maar Deventer deed niet onder. De 1-1 na 25 minuten kwam dan ook enigszins uit de lucht vallen na een fraaie aanval. Nino vond Niels die vrij in kon tikken. Alsof het een trainingsoefening was werd dit zelfde nog maar eens uitgevoerd en nu mocht Youri binnenlopen op aangeven van Nino. 1-2. Teuge nam de overhand maar had niet de power om in die fase door te drukken.

Na rust vloeiden de krachten bij Deventer weg, alleen zorgde het slordige spel van Teuge ervoor dat Deventer geloof kon blijven houden. Illustratief was dan ook de 2-2 waarbij we in eigen opbouw knullig de bal verspeelden. De kans die hieruit voortkwam voor Deventer werd aanvankelijk nog onschadelijke gemaakt, maar de corner die volgde werd vervolgens binnen gekopt.

Tot een kwartier voor tijd golfde het spel wat op en neer. Youri was in deze fase nog het dichtstbij een goal maar de bal rolde net naast.

In het laatste kwartier stapelde Teuge kans op kans. Een kopbal van Stephan werd van de lijn gehaald evenals een schot van Ruben. Een vrije trap, die tot stand kwam nadat Bas 1 op 1 met de keeper werd neergelegd (geen rood) van Niels ging net over. Kort daarna schoot ook Bas net over. De keeper van Deventer pakte zijn moment met een geweldige redding op een inzet van Jesper en in de blessuretijd kreeg Nino de laatste kans, maar ook hier was de keeper de baas.

Eerlijk is eerlijk mag ook vermeld worden dat Teuge het nodige geluk heeft gehad in deze laatste fase. Jesper (die Sam verving) zag meermaals 4/5 witte hemden op zich afkomen tegen ca. 2 verdedigers in het groen, maar Deventer had niet meer de kracht om dit vaardig uit te spelen… op die ene keer na, net als de kans van Nino diep in blessuretijd. De gedachten zullen even terug zijn gegaan naar de bekerwedstrijd van vorig jaar. De beste speler van Sportclub Deventer had de kans op de winnende. Jesper redde uiteindelijk het punt.

Voor Teuge voelde het als een nederlaag, voor Deventer als een gewonnen punt, maar een overwinning van Teuge was alleen op basis van het laatste kwartier verdiend te noemen. Om er een positieve draai aan te geven: Het is beter dat 6 tot 8 spelers tegelijk één keer hun dag niet hebben, dan iedere week 2 of 3 anderen.

Volgende week speelt Teuge weer een thuiswedstrijd en dan komt Harfsen op bezoek op de Dulmer.

Jesper B. - Mike - Tim B. - Stephan - Tim S. (46, Tijmen) - Luuk - Niels (84, Ruben) - Daan (74, Jesper R.) - Nino - Youri (65, Bas) - Lars