de Zanden 92
7395PB
TEUGE
tel. 055-3231345

RDC was net als vele anderen in deze competitie een onbekende tegenstander. Wat wisten we wel? RDC is een fusieclub (Roda – Daventria) waar als laatste een oude bekende aan is toegevoegd. Een jaar of 10-12 geleden speelde Teuge een aantal keren tegen de CJV’ers.

Verder wisten we (a.d.h.v. een wedstrijdverslag van RDC) dat ze blij waren met punten vorige week tegen Harfsen tegen een eventuele degradatiestrijd. Of dit strooien van zand in de Teugse ogen was of een passende doelstelling zal later blijken, maar bij Teuge waren we op de hoogte dat RDC in heel 2023 slechts 2 competitiewedstrijden heeft verloren. Zodoende gingen we uit van een bijzonder lastige pot en RDC liet binnen 15 minuten zien dat ze een prima elftal hebben door een aantal keren voetballend vanaf eigen 16 de overkant te bereiken.

Na de openingsfase kreeg Teuge grip op de wedstrijd en werd het de betere van de twee. Twee corners hadden binnen gelopen kunnen worden, de keeper tikte schoten van Youri en Mike uit de hoek, maar tot veel grotere kansen leidde het niet. Aan de andere kant was het ineens RDC dat scoorde na 30 minuten, echter stond de spits in buitenspelpositie en werd de treffer geannuleerd.

Op slag van rust had het beide kanten op kunnen gaan. Een indraaiende vrije trap van RDC werd door iedereen gemist en raakte de buitenkant van de paal. Aan de andere kant was het Youri, die zichzelf met een technisch hoogstandje 1 op 1 met de keeper zette, maar net naast tikte.

Na rust kwam Teuge goed uit de kleedkamer. RDC moest ver achteruit en eigenlijk was alle aanvallende dreiging van de bezoekers er ook uit. Na 64 minuten was er loon na werken. Een vrije trap van Niels kwam op het hoofd van Bas en wat voor rust niet gedaan werd deed Stephan nu wel; De bal binnenlopen! 1-0.

Totaal onnodig ontstond er twijfel in de ploeg. Gaan we met 25 minuten op de klok inzakken of drukken we door. Het werd de helft van beide en daarmee gaven we RDC een vriendelijke flinke zet in de rug om terug te komen in de wedstrijd.

De bal ging vlak na de 1-0 op de stip. Sam stopte voor de tweede week op rij een penalty, maar werd in de steek gelaten door bijna al zijn teamgenoten die toeschouwer op de voorste rij waren. De rebound ging na wat gerommel door RDC'ers onderling uiteindelijk binnen. 1-1.

Nog geen twee minuten later had RDC de kans om op 1-2 te komen, maar voor praktisch leeg doel werd naast geschoten. Ga je 3 minuten terug in de tijd was dit volkomen tegen de verhouding in geweest, maar de wedstrijd was duidelijk gekanteld. De tactische plannen van beide trainers gingen in deze fase ook de prullenbak in. Er was een aanval en een verdediging en het op voorhand bedachte middenveld bestond niet meer. Los van wat overstekend wild had een vrachtwagen hier rustig kunnen keren. In de laatste 10 minuten 'ren-je-rot' kon het alle kanten op. Invaller Ruben kreeg aan Teugse zijde de kans op de winnende en in blessuretijd kreeg RDC een vergelijkbare kans. Beiden faalden in afronding.

De teleurstelling bij Teuge was zichtbaar en dat siert de groep, echter maakte dit ook wel snel plaats voor realisme. Puntverlies is nooit leuk, maar RDC heeft de zaakjes prima voor elkaar, waardoor de domper ook groter had kunnen zijn.

Volgende week zijn we vrij, i.v.m. 13 in de competitie. We oefenen donderdagavond tegen de koploper uit 4A, in en tegen Harskamp.

Sam – Mike – Tim B. – Stephan – Tim S. – Luuk – Niels – Daan (80, Ruben) – Nino – Youri (60, Bas) - Lars