Dubbelbeek 60
7333NJ
APELDOORN
tel. 055-5332966

Ooit zei een wijs man: ‘Aanvallers winnen wedstrijden, met een goede verdediging word je kampioen.’ Zijn naam: Marco Bouwmeester. Ik hoor u denken, hebben we het over dezelfde? Jazeker!

Nu word je over 7 wedstrijden natuurlijk geen kampioen, maar Teuge is na de overwinning op Apeldoornse Boys virtueel koploper en heeft de minste tegengoals. Onze topscorers staan verre van bovenaan in de topscorerslijst in de competitie. Conclusie: De tegeltjeswijsheid van Marco is zo gek nog niet.

Illustratief voor het verhaal is dat er voor de 3e keer dit seizoen na een grote zege (Juliana 32 thuis 5-2 en EZC uit 0-5) allemaal verschillende doelpuntenmakers op het formulier stonden.

Op voorhand werd gesproken over een mogelijke monsterscore. Meer kantinepraat dan vanuit de groep zelf overigens, maar zoiets komt natuurlijk niet uit het niets. Apeldoornse Boys stond namelijk nog op 0 punten en hebben al een flink aantal goals moeten incasseren. Apeldoornse Boys was deze middag voor het eerst in het seizoen compleet nadat ze twee weken vrij waren geweest. Om er een voetbalcliché in te gooien: Teuge moest waken voor onderschatting!

In de eerste helft werd duidelijk dat Teuge de betere was, maar dat ‘de Boys’ het zeker verdedigend ook beter op orde leek te hebben dan vorige uitslagen deden vermoeden. Een aantal schoten o.a. van Youri, Ruben en Nino gingen hoog over. Na 15 minuten raakte Nino de paal en kort daarna in minuut 17 bracht de clubtopscorer, Ruben Wientjes (tralalalala) Teuge op 0-1 na een geweldige steekpass van Luuk waar Kevin de Bruyne voor zou applaudisseren.

Kunnen we verder iets over de eerste helft kwijt? Het niveau werd steeds minder, het regende, het was koud en eigenlijk het perfecte moment om een lekker warm kopje thee te drinken. Marco was wederom scherp in zijn analyse: ‘Niet alleen de spelers worden hier niet meer betaald, maar er wordt ook bezuinigd op de thee.’ Oké, een slok koud water dan maar en weer door!

De meegereisde supporters zullen na rust gedacht hebben; Wat zat er bij Teuge in de thee? In de eerste 7 minuten werd fout op fout gestapeld en ging tot overmaat van ramp de bal op de stip. Apeldoornse Boys kon zijn enige schot op goal gaan produceren van deze middag en trof gelijk het net. 1-1.

Alsof er een startschot af was gegaan schoot Teuge vanaf dat moment (eindelijk) echt uit de startblokken. De eerste helft was zeker niet heel slecht, maar we kunnen in alles wel net even wat beter.

Direct na de 1-1 ging Nino langs zijn directe tegenstander, gaf voor en Youri bracht met een typische spitsengoal Teuge direct weer op voorsprong.

Vijf minuten later was het tijd voor de goal van de middag. Youri zette Niels op ca. 20 meter schuin voor de goal vrij met een hakballetje en Niels krulde de bal prachtig in de lange hoek.

Daarna werd gewisseld en in het laatste kwartier kon Apeldoornse Boys geen vuist meer maken. Aanval op aanval volgde. Bas scoorde 1-4 met het hoofd, Nino schoot zichzelf met de 1-5 naar een etentje (gewonnen weddenschap) en Daan zorgde met de 1-6 voor discussie over het doelpunt van de middag (na de goal van Niels) door de bal fraai in de kruising te schieten. Na 93 minuten floot de goed leidende scheidsrechter af en kon een zeer wenselijke douche worden opgezocht.

Na deze overwinning is Teuge weer een plekje gestegen. Juliana 32 staat aan kop. Teuge volgt met 1 punt minder en een wedstrijd minder. Volgende week ontvangt Teuge de studentenvereniging van de Universiteit van Enschede, Drienerlo.

Sam – Mike – Tim B. – Stephan – Tim S. – Luuk – Niels (80, Ryan) – Ruben (70, Marco) – Nino – Youri (60, Bas) – Lars (60, Daan)