de Zanden 92
7395PB
TEUGE
tel. 055-3231345

Met Oeken troffen we een bekende tegenstander, aangezien we hier al twee keer tegen hebben gespeeld dit jaar. De laatste ontmoeting was een wedstrijd in de nacompetitie, die Teuge wist te winnen met 3-0. Oeken is een fysiek sterk ploeg, waar je door veel positiewisselingen moeilijk grip op kan krijgen.

Een onderlinge wedstrijd tussen Teuge en Oeken zou vandaag bepalen wie zich Herbstmeister mocht noemen. Mocht Oeken winnen, dan zouden ze hun inhaalwedstrijd volgende week nog wel moeten winnen. Zover kwam het niet voor de bezoekers, want Teuge ging met de eretitel aan de haal.

Naast dat er getraind werd de afgelopen week, bracht Sinterklaas voor het eerst in lange tijd weer eens een bezoekje aan de selectie. De goedheiligman sprak (naast de flauwe grappen, die geïncasseerd moesten worden) motiverende woorden. Wellicht zijn het de woorden van Sinterklaas geweest die ervoor gezorgd hebben dat Teuge als een raket uit de startblokken schoot. Na ca. 20 seconde was de eerste kans al gecreëerd die door de auteur van dit stuk gemist werd, wegens ruzie met een broodnodige paraplu deze middag. De auteur was niet de enige die deze kans miste, aangezien er een wisselspeler was opgesloten in de kleedkamer!

Toen de teammanager zijn bevrijdingsactie inzette, lag de 1-0 al in het netje. Mike nam een snel en slim een vrije trap en Niels kon 1-0 binnen lopen. Een betere start kan je je niet wensen!

Teuge was bereid om door te drukken, maar na 10 minuten kwam Oeken beter in de wedstrijd. Oeken scoorde de 1-1 na een minuut of 15, maar deze werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Gelukkig konden de spelers van Oeken hier beter mee leven dan de bank.

In het overige deel van de eerste helft was Teuge optisch wat beter, maar bepaalde zekerheid was er allerminst. Kansen waren er echter aan beide kanten weinig. Een aantal goede acties van Nino zorgde voor wat momenten voor de goal, maar helaas werd telkens (net) niet de juiste man gevonden.

Na rust was er aanvankelijk een zelfde spelbeeld, maar leek Teuge gaandeweg de wedstrijd beter om te gaan met het spel van Oeken. In de 55e minuut leidde dit tot de 2-0. Bas schoot beheerst binnen na een steekbal van Marco. Voor laatstgenoemde komt de winterstop eigenlijk net op het verkeerde moment. Nadat hij is teruggekomen van een blessure was dit zijn 2e wedstrijd in de basis en scoorde net als vorige week een dikke voldoende.

Acht minuten later werd duidelijk dat niet iedereen even goed naar Sinterklaas geluisterd heeft. Tim werd nog zo verzocht om buiten zijn eigen 16 te blijven, maar toen hij daar toch was schoot Oeken hem maar tegen zijn hand aan. De hand was toch aardig langs het lichaam, maar met de huidige handsregels kan je hem ook wel geven. De linkshalf van Oeken benutte dit buitenkansje en liet de Sam vervangende Jesper kansloos.

Ondanks de stand en de verwachting dat Oeken zou gaan jagen op een punt had Teuge ook in de fase die volgde meer grip dan voor rust. De omgetoverde publiekslieveling Ruben had hier een groot aandeel in door als middenvelder veel vuil werk op te knappen.

In de 83e minuut ging de bal aan de andere kant ook op de stip. Lars kreeg daarmee de kans de wedstrijd te beslissen. Dit deed hij feilloos. 3-1! In de slotfase had Nino de kans om zijn 7e te maken van het seizoen, maar zijn schot ging helaas hoog over.

Met deze overwinning sluit Teuge een jaar met vallen en opstaan af als Herbstmeister!

Een jaar dat slecht begon met een aantal mindere resultaten. Daarna werden fraaie overwinningen geboekt en goede wedstrijden gespeeld. Dubieuze tegengoals in de slotfases in Zutphen en Twello hadden een groot aandeel in het spelen van nacompetitie, die prachtige wedstrijden opleverde maar helaas net niet het gewenste eindresultaat. Met frisse moed naar het nieuwe seizoen werd een knappe 3e plek op de Apeldoorn Cup behaald en nu mogen we het jaar afsluiten als koploper!

Voor wie het nog niet helemaal los kan laten. Onder 23 speelt dinsdag in Vaassen bij VIOS om 20.00 en as. donderdag trekt Teuge 1 nog één keer de tenues aan. Dan is het de strijd der Herbstmeisters! Teuge 4 – Teuge 1!

We hopen jullie in 2024 weer langs de lijnen te zien. Voor nu alvast; Fijne feestdagen!

Jesper B. – Mike – Tim B. – Stephan – Tim S. – Luuk – Niels (64, Ruben) – Marco (70, Bas v.d. V) – Nino – Bas H. (80, Jesper R.) – Youri (64, Lars)