de Zanden 92
7395PB
TEUGE
tel. 055-3231345

Bij het ingaan van de warming up werd er links en rechts even geknipperd met de ogen bij het zien van de opstellingen. Loopt daar nou Frank Hendriks? Jazeker, de man die vorig jaar in de nacompetitie een puike prestatie moest bekopen met een gigantische zonnesteek was terug! Na een iets onwennig begin, dat deed de rest van de ploeg overigens ook, speelde Frank weer een wedstrijd... zoals Frank! Betrouwbaar, degelijk en voor een tegenstander als een bromvlieg om de oren die niet kapot te krijgen is.

Ook Eefde had een ander elftal op de been gebracht dan waarmee ze de laatste weken speelden. The Viking van drie meter zeven was terug en ook in de aanval zagen we een oude bekende met bvo-ervaring. Misschien wat laat om degradatie te ontlopen voor Eefde, maar dit Eefde was duidelijk met een betere samenstelling op komen dagen dan eerder dit seizoen.

We gingen van start en de laatste knal van een pot vuurwerk was nog niet afgegaan of de bal lag al op de stip. In de 16 van Teuge! De aanvoerder ging achter de bal staan en schoof de bal keurig in de hoek… van het veld. Van de schrik bekomen konden we verder met een doeltrap.

Na ca. 5 minuten begon Teuge ook maar aan de wedstrijd en dat leverde in minuut 9 de openingsgoal op. Youri kon vanuit de rebound binnen tikken. Teuge kwam steeds beter in de wedstrijd en zeker in het 2e gedeelte van de eerste helft werd er goed gespeeld. Nino en Lars waren vanaf de zijkanten voortdurend dreigend. Toch kwam het grootste gevaar twee keer uit een hoekschop. Stephan zag zijn inzet katachtig gered worden en Tim kopte net naast.

Na rust ging Teuge verder waar het mee bezig was en werd het tempo bij vlagen iets opgevoerd. De 2-0 na 49 minuten was een zeer fraaie goal. De opbouw ging over links en via veel spelers. Lars stuurde uiteindelijk Youri de hoek in die Jesper op de rand van de 16 zag staan en beheerst de lange hoek vond.

Een aantal minuten later was daar de volgende fraaie aanval waarbij Youri uiteindelijk de bal voor zijn voeten kreeg, alleen de keeper net als voor rust op de kopbal van Stephan wederom op een bijna onmogelijke manier uit het goal wist te rammen.

In de 67e minuut kwam de beslissing vanaf de stip. Dat klusje kon aan Lars overgelaten worden en schoot de bal onhoudbaar richting de bovenhoek. 3-0 wedstrijd beslist.

Dat Teuge aan het einde van het seizoen nog bij leert werd in de eindfase ook duidelijk. Waar eerder tegen Eilermark, Juliana, Glanerbrug, Harfsen en Deventer bij een marge van 3+ nog even een goal werd toegestaan door verslapping ging Teuge nu geconcentreerd verder. Uiteindelijk mocht in blessuretijd Tijmen zijn eerste goal maken in Teuge 1 door een voorzet van Bas in te tikken en de uitslag van 4-0 op het scorebord te zetten. Op een slap begin na is er een uitstekende wedstrijd op de mat gelegd. Ook Juliana wist te winnen dus bovenin de stand verandert er weinig.

Volgende week mogen we op bezoek bij een stukje voetbalcult. Dan gaan we op bezoek bij de mannen van de Vrolijke Frans in Oeken. We zien jullie daar graag weer langs de lijn om de mannen aan te moedigen!

Sam – Mike – Tim (82, Tijmen) – Stephan – Frank – Luuk (82, Ryan) – Ruben (70, Niels) – Jesper (82, Bas) – Nino – Youri (62, Daan) - Lars